Duurzame kantoorartikelen: Koop duurzaam: hier is de reden!

Voor iedereen is duurzaam belangrijk. In veel werelddelen is dit nog helemaal doorgedrongen, zoals in China of Zuid-Amerika. Als je denkt dat je dus helemaal niks kan doen om zelf de wereld een stap beter te maken, dan heb je het mis. Want er kunnen namelijk talloze duurzame kantoorartikelen of andere artikelen worden aangeschaft, waarbij meer duurzaam wordt geproduceerd dan je denkt. Zoals het gezegde luidt: “Een goede wereld begint bij jezelf!”

Duurzame kantoorartikelen: Dus koop duurzaam

Duurzaam eten kennen we onderhand wel, maar dat is redelijk achterhaald qua concept: het is relatief moeilijk te controleren of een keurmerk dan wel niet onterecht is uitgegeven, bijvoorbeeld Max Havelaar. Wil je dus zelf checken of een product echt duurzaam is, dan zijn duurzame kantoorartikelen een reële optie. Bij duurzame kantoorartikelen is namelijk echt alles gerecycled: van de bamboe die in pennen wordt verwerkt tot het papier in notitieboekjes. Al deze kleine zaken in duurzame mkb kantoorartikelen maken het tot een vrij groot verschil qua impact op het milieu. En sinds je veel op kantoor zit zijn duurzame kantoorartikelen zeker de moeite waard. En om op het begin terug te komen: sinds duurzame kantoorartikelen fysieke onderwerpen zijn kan je makkelijk zien uit wat voor materialen het object is gemaakt, waardoor je al makkelijker de duurzaamheid kan checken. En voor het productieproces zal je helaas nog wel op de website van de verkoper zullen vertrouwen en de daarbij horende certificaten.

Duurzame tassen: Duurzaam is overal

Naast kantoor gaat duurzaam nog verder. Ben je het eens met voorgaande zin, dan zijn duurzame gerecyclede tassen het perfecte voorbeeld van duurzaam is overal. Duurzame tassen maken ook gebruik van hergebruikte materialen: van de rits tot aan de gebruikte garen aan toe: duurzame tassen zijn echt duurzaam. Aldus de site van de verkoper. Maar ook hier geldt het voorgaande verhaal: je kan een duurzame tas echt fysiek checken. En dat is voor veel mensen ook wat waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *